11h30' Hora d'anar a dinar


11h30' Hora d'anar a dinar, originally uploaded by rauxa i seny.

Com veieu, és l'hora punta de migdia. Pel dematí, a partir de les 7h és el mateix: rius d'autobusos, rius de cotxes, de bicicletes, rius de gent en totes les direccions, cap a l'esquerra, cap a la dreta, al front, enrerre. Tot i l'aparent caos, hi ha un ordre: la llei del més fort. Impera a tota Àsia i s'accentua de nord a sud en un arc que comença al Japó i es dirigeix cap a Indoxina i la Índia. Aquesta llei diu que té dret a passar el que és més fort i el feble o s'ha d'esperar o ha de parar. Fora la xuleria de "jo abans de tot" si vols sobreviure. Al principi sembla una llei molt antidemocràtica, però quan la comprens, es fàcil de seguir i fins i tot ja començo a entendre perquè es fa així.

Bé, ja seguiré parlant del tràfic en un altre moment. El que volia amb aquesta foto era copsar com són de diferents les parts del dia a la XIna i, per conseqüent, els menjars.

S'esmorza a les 6h30'. A les 7 més o menys tothom surt a treballar. Riuades. A les 11h30' es fa el dinar. Riuades. I a les 17h30' se sopa. Riuades.

Pels carrers es molt fàcil trobar menjar. Per tot arreu hi ha paradetes ambulants de menjar xinès que et preparen al moment. La gent seu en taburets al voltant d'una taula. Mengen i segueixen amb la feina.

Jo encara no m'he acostumat a aquest horari. Sobretot, perquè encara que sopi a les 17h30, moltes vegades el meu estomac es desperta a les 21h reclamant el que li han donat sempre des de fa més de 40 anys.

0 China Impressions comments:

Post a Comment